Knytpilar: vackert grenarbete

Knytpilar: vackert grenarbete

Underbart ledig denna vecka. Inget arbete, ingen skola, inga sportaktiviteter, ingen agenda… Och kul överallt. Ja kära trädgårdsbloggläsare, det ska stå klart: Jag älskar verkligen den här tiden på året. Även på sommaren finns det dagar då jag längtar efter jullovet…….Och även om vi fyller dessa lediga dagar utan agenda, har vi alltid en fast punkt på agendan när det kommer till trädgården: pillar.

vigor pollard willow
Jag har två rader. En rad längs med diket och en rad längs uppfarten. Vi pollar pilarna vartannat år. Alla träd är ättlingar till den gamla pilen i vår trädgård. Sticklingarna är så enkla att du inte kan misslyckas. Och det har vi gjort i överflöd i vår startande trädgårdsentusiasm. Kanske lite för mycket.

För nu när vi är några år längre framgår också pilens oerhörda kraft. Och så känner vi också till knutarbetet som är inblandat varje år.

Vackert utomhusarbete….
I år var det trädens tur längs uppfarten. De är trevliga killar nu. Det finns trä på den i två år och det är stora grenar med pillar: 5 – 6 meter långa och några har en diameter på 10 cm. Det är alltså halvträd som man måste ta bort. med en gammal

Det är hårt arbete…..
Det är alltid vackert, men också hårt arbete. Grenarna är ibland så tjocka att man verkligen måste vara försiktig när man sågar igenom den sista biten. Om grenen faller, vill du inte slå den mot ditt huvud med en såg som fortfarande kör i dina händer.

Nåväl, den här gången gick allt bra igen. Alla mina fingrar är kvar och grenarna är prydligt staplade för att strimlas. Och vi kommer snart att slänga tillbaka de där rivna sakerna på den “vilda gränsen” under buskarna.

Bar och öppen
Det tar alltid lite att vänja sig när allt är avstängt. Trädgården är plötsligt så kal och öppen. Men ser jag på de vackra vita stubbarna som bildar en större knut varje år och det färska sågspånet som ligger under träden känner jag mig nöjd igen. Och rent ut sagt också lite lättad över att jobbet för de kommande två åren är klart. Så alltid en god kopp kaffe med något gott efter jobbet. Det smakar alltid lite bättre efter ett så tufft jobb. Som om du verkligen förtjänade det.

Back To Top